Kulturskolan toppbild

Nyheter

Anmälan till höstens kurser

Anmälan, via vårt webbokningssystem, öppnar måndag 21/8, klockan 15.00.

(Teater nybörjarkurs, 1 termin/ht 17, finns dock öppen för bokning redan nu.)

 

Terminen startar från måndag 28/8, vecka 35.

Anmälan kommer sedan stänga för terminen måndag 25/9, klockan 14.00. (Ingen mer bokning för terminen.)

2017-05-08

Sommarlovsaktiviteter

Sommarlovsaktiviteter vecka 32, 7-11 augusti 2017

 

Kulturskolan genomför varje år en sommarlovsaktivitet veckan innan skolstart. Aktiviteterna riktar sig till barn och unga mellan 9-15 år, ålder skiljer sig åt något i de olika aktiviteterna. Förutom en spännande vecka tillsammans med fantastiska pedagoger, bjuder vi deltagare på lunch, mellanmål och en t-shirt. I år erbjuder vi ett lite annorlunda utbud under vår sommarlovs-vecka. Vi kommer att finnas med vår prova-på-verksamhet på fler platser, vi har några helt nya aktiviteter som Little Kids Rock, en orkesterstafett som vi genomför i samarbete med Tom Tits och aktiviteter på Nova som riktar sig till särskoleelever. Läs mer om våra aktiviteter och anmäl er under juni månad, våra platser är begränsade!

Läs mer om aktiviteterna här

2017-03-23

Jam Summer Session 12/8

Välkomna till Täljehallen den 12 augusti kl. 14.00 - 19.00.

Dagarna kommer att vara fyllda med olika danstävlingar och uppträdanden.

Kulturskolans nya dansgrupp ”The Formation” tävlar med en koreografi.

Missa inte!

 Fri Entré. Varmt välkomna!

2017-06-15

 

Kulturskolan är kommunens kompetensbas inom konstnärlig verksamhet. Kulturskolan erbjuder undervisning av välutbildade och engagerade lärare i dans, film, konst, musik och teater. Undervisningen bedrivs i Kulturskolans lokaler på Västergatan 4, samt i Järna, Mölnbo, Hölö och ett antal skolor i centrala Södertälje.

El Sistema, som är en del av Kulturskolan, har sin verksamhet i Hovsjö och på Soldalaskolan. El Sistema är en modell för orkesterskola som ursprungligen kommer från Venezuela.

Kulturskolan är även ansvarig för verksamheten på Nova, som är ett kulturhus i miniatyr där det finns en ungdomsscen och ett café. Nova ligger i Luna-huset i Södertälje centrum och är öppen för ungdomar mellan 15 och 25 år.

Välkomna!

Helena Hellström
Kulturskolechef